Onder-leggers

Wat maakt onze onderleggers zo bijzonder?

Voor onze onderleggers werken wij met een uniek drukverlagend materiaal wat zich naadloos vormt naar het hoofd van het paard. Door deze drukverlagende eigenschappen van het materiaal realiseer je optimaal comfort en ondersteuning op die plekken waar dat nodig is.

Betere drukverdeling werkt drukverlagend

Omdat deze onderleggers in het design van onze hoofdstellen zijn meegenomen, verkrijg je een optimale pasvorm met verlagende drukverdeling! En er is nog zo veel meer…

Maatwerk 

Dat de afmeting van de onderlegger zeker belangrijk is, zijn wij in het jarenlang gebruiken van dit product wel achtergekomen. Je kunt ze op verschillende plekken gebruiken: achter de oren, op de neus en/of onder de kin. Vandaar ook verschillende maten voor nog meer maatwerk!

Prijsindicatie:
Small €24,50
Medium €29,50
Large €34,50
Head €34,50

Wasvoorschriften 

Onderleggers moeten regelmatig worden gewassen op 30 graden in de wasmachine of handwas. Liggend laten drogen, niet draaiend uitwringen. De onderleggers absorberen het zweet, daardoor worden ze hard en verliezen ze de juiste functie. Advies bij warm weer 1x per week wassen.

Nog niet overtuigd?!

Lees hier de ervaringen van klanten die u voor gingen of...

Over 2FitHorses

Karin kwam 2 jaar geleden naar mij om een trens hoofdstel aan te meten. Ik had wel eens gehoord van bitfitting, maar wat Karin doet moet je zelf ervaren. In tegenstelling tot wat velen denken is het zoveel meer dan alleen een bitje wisselen. Met Karin haar expertise, oog voor detail en streven naar perfectie haalt ze het optimale uit elke combinatie. Zo ook bij mij en Fermani, haar expertise heeft mij gebracht tot de combinatie die ik nu vorm met mijn paard. Karin heeft mijn paard, met haar producten in zowel houding, gedragenheid en beweging totaal veranderd! Dit is dan ook de reden dat ik naast mijn trens ook mijn stang & trens én singel door Karin heb laten aanmeten. Een goed harnachement wat jouw paard perfect past maakt echt het verschil. Want elk paard is uniek en zo ook de producten van Karin. Nogmaals het is niet in woorden uit te leggen, je moet het ervaren.

Rowan

Over 2FitHorses

Ik werkte nog maar kort bij Stal Brons toen ik Karin ontmoette. Karin is iemand die oog heeft voor detail en perfectionistisch kijkt naar wat jij en vooral het paard nodig hebben. Mijn paard had al een langere tijd een open mondhoek, ik was radeloos.. alles geprobeerd.. Totdat ik Karin ontmoette en zij vertelde dat zij Ivy kon helpen aan de hand van laseren 2x in de week. Tevens stond zij altijd klaar met advies over de helende mondhoeken, het had tijd nodig en stelde mij gerust door te zeggen dat het echt goed kwam. Hier had ze volkomen gelijk in! Ook bij het aanmeten van een stang en trens hoofdstel neemt zij de tijd en zorg voor je paard wat absoluut nodig is bij mijn gevoelige paard. Ik heb zoveel profijt van het perfect aangemeten hoofdstel tijdens mijn trainingen en wedstrijden dat ik ook een trens hoofdstel heb aangeschaft. Maar toen zij hoofdstellen had ontworpen met rosé gespen heb ik een nieuw stang en trens hoofdstel gekozen en dit keer met rosé kleurige frontriem en rosé gespen! Ik ben zo verliefd op dit hoofdstel, staat zo prachtig! Echt perfect en om het plaatje nog completer te maken heeft Karin aan de hand van mijn wedstrijd outfit een frontriem ontworpen en laten maken die perfect matcht met mij en mijn paard. Karin ontwerpt ook singels en omdat ik zo enthousiast ben over haar hoofdstellen wilde ik ook een singel en wauw wat een verschil een singel kon maken (natuurlijk wel met rosé gespen ?). Ik kan wel zeggen dat ik ontzettend tevreden en enthousiast ben over Karin/2FitHorses. Ze werkt met fantastisch mooie materialen van hoge kwaliteit en levert topservice! Ik wacht met smart af wat Karin nog meer voor moois gaat ontwerpen ?.

Lieve

Over 2FitHorses

Anderhalf jaar geleden voor het eerst kennisgemaakt met 2FitHorses. Mijn merrie kwam uit een langdurige blessure en we waren eindelijk weer een beetje op niveau (ZZlicht). Op advies van mijn instructrice laten bitfitten en ik wist niet wat ik meemaakte. Wat een positief verschil kon Karin me laten voelen met een aangepast hoofdstel en bit. Paarden kunnen niet praten, maar toch vertelde mijn merrie heel duidelijk wat ze wel en niet prettig vond. Hetzelfde verhaal hadden we een poos later met de singel. Ook daarin liet de merrie weer duidelijk merken wat ze wel en niet fijn vond. We hebben fijn kunnen doortrainen en inmiddels de overstap gemaakt naar het ZZzwaar. Heel veel puzzelstukjes liggen al op hun plaats maar we zijn er nog niet. Mijn merrie is absoluut geen dressuurpaard om te zien (springen gefokt) en ze heeft 3 gewone gangen. Ze is wel heel werkwillig, lichamelijk in staat om het werk aan te kunnen en ze wil er altijd voor gaan. Het voelt voor mij dan ook als een verplichting naar haar toe om alles zo goed mogelijk aan te pakken. Wederom in overleg met mijn instructrice Karin laten komen voor een Stang en Trens bitfitsessie. Puur om te kijken of we daarmee weer een puzzelstukje op de plek konden krijgen, zodat het werk net wat makkelijker gaat worden en we met meer overtuiging de ring in kunnen rijden. Het was de perfecte timing, de stang en trens geven veel meerwaarde. Meer stabiliteit in de aanleuning, daardoor een stiller zittende amazone en een paard dat veel meer aan elkaar komt, waardoor de oefeningen dus ook veel makkelijker gaan. Ikzelf ben een perfectionist maar ook een twijfelkont. Als ik een nieuw bit of singel koop, blijf ik altijd aan het twijfelen. Hangt het bit wel op de goede hoogte, is het wel de goeie maat, moet de neusriem nu strakker of losser? Is dit wel de fijnste singel? Nu Karin alles aangemeten heeft, ben ik verlost van alle twijfel. Zij heeft zoveel kennis dat ik geen moment meer twijfel aan het harnachement en of het wel prettig is voor mijn merrie. Samen met mijn instructrice en dankzij Karin gaan wij vol vertrouwen de wedstrijden tegemoet!!

Patricia

Over 2FitHorses

2FitHorses is een echte aanvulling op het management rondom je paard! Je wil met rijden altijd dat alles klopt: je zadel, je hoofdstel & je bitten! En voor die laatste twee hebben wij Karin Toetenel. Karin kan echt net dat laatste beetje verschil maken tussen goud & zilver. Door Karin is de communicatie met mijn paarden zoveel beter geworden, zij blij ik blij! Buiten het feit dat Karin fantastisch is in haar werk is het ook een geweldig persoon. Karin is perfectionistisch, neemt de tijd voor je & staat 24/7 voor je klaar. Dat alles maakt dat ik Karin Toetenel & 2FitHorses niet meer kan missen! Bedankt Karin.

Jeroen

Over 2FitHorses

Mijn paard loopt echt het beste met jullie hoofdstellen!  Eigenwijs ander merk geprobeerd. Was vreselijk (vond mijn paard ) en ik dus ook ?. Ik laat me niet meer verrassen. Ik bel voortaan bij een nieuw paard, scheelt een hoop ellende! 

Isabelle

Over 2FitHorses

Puur hetgeen waar 2FitHorses voor staat en wat ervoor zorgt dat dit bedrijf en haar werkwijze zo uniek maakt. Om te beginnen bij uniek. Elk individu is uniek en elk paard is uniek. Daarom is het zo belangrijk om te kijken wat er bij een paard past, of juist niet. Niet iedereen vindt namelijk dezelfde schoen lekker zitten en datzelfde geldt voor bitten, singels en hoofdstellen. Een hoofdstel bestaat daarbij zelfs uit meerdere onderdelen en elk onderdeel kan een ander gevoel of reactie geven. Dit is nou net het allermoeilijkste wat er is, een puzzel die soms oneindig lijkt. Soms weet je niet hoe je aan de puzzel moet beginnen en soms weet je niet waar de laatste stukjes passend worden. 2FitHorses is gespecialiseerd in puzzelen. Elk individueel puzzelstukje zal onder de loep worden genomen om te streven naar het best haalbare resultaat. Voor specialisatie is veel kennis nodig. Zo ook over biomechanica, want als jij de hele dag oncomfortabel loopt, ga je compenseren en vanuit compensatie kunnen blessures ontstaan. Juist hetgeen wat we niet willen. 2FitHorses heeft hierom diverse kopstukken, neusriemen en singels ontwikkeld. Naast het werken met de bewezen merken van bitten, zorgt juist de blik op elk individueel stukje dat de puzzel compleet wordt.

Julia