A 'Bit' Over ons

Wij zijn 2FitHorses! Als team maken wij het verschil. Wij zijn de vraagbaak voor inhoudelijke kwesties als aanleuningsproblemen, wij zijn positief kritisch en denken mee in mogelijkheden en oplossingen. Complexe vraagstukken zijn uitdagingen en worden met beide handen aangegrepen. Wij vinden co-creatie en innovatie heel belangrijk. Alleen door samenwerking bereiken we het gewenste einddoel: een optimaal bewegend paard!

Eind 2012 werd mij gevraagd onderzoek te doen naar bitten. Na een paar maanden onderzoek, concludeerde ik dat al die röntgenfoto’s super interessant waren, maar dat met een stilstaand en vaak gesedeerd paard we niet een echt reëel beeld krijgen. Een bit gebruik je uiteindelijk om mee te rijden: dus in beweging! Vervolgens begon ik al snel in de praktijk met het letterlijk wisselen van bitten om te zien wat voor effect dit had. Tot mijn grote verbazing maakte het wel degelijk verschil. Wat mij daarnaast nog opviel is, dat de bit-omschrijving van de fabrikant helemaal niet klopte. Hier begon mijn zoektocht en ontwikkelde ik mijn biomechanische kijk op paarden en unieke visie op het vak. Voor mij is het belangrijk om per paard, tot in detail, uit te meten wat voor type drukverdeling nodig is om tot de juiste gedragenheid en aanspanning te kunnen komen. Dit kan alleen echt goed beoordeeld worden onder het zadel en in beweging: mijn 2e eyeopener.

Dat zoeken naar antwoorden en altijd kijken of ik het paard nog beter kan laten bewegen, dat is wie ik ben. Dat is wat 2FitHorses is.

Een paard optimaal in beweging krijgen waarbij blessures voorkomen worden: dat is het leukste aan mijn vak. Als ik zie dat paarden nog niet optimaal bewegen en de puzzel nog niet compleet is, dan word ik echt creatief om deze uitdaging met passie op te lossen. Gaandeweg begon ik mij op dit vakgebied echt te onderscheiden. Zo ontwikkelde ik de onderlegger, eerst voor ‘probleem’ paarden en al snel bleek dat ook ‘niet-probleem’ paarden enorm baat bij drukverdeling hadden. Het paard kiest echt zelf wat voor type druk hij, op welke plek, wil!

Zelfs vandaag de dag sta ik er vaak ook nog van te kijken, hoe een kleine verandering zo’n verschil te weeg kan brengen bij een paard. Als je tot in detail een paard wil optimaliseren in beweging, dan moet je hoofdstel ook tot in de kleinste details aan te passen zijn. Dit was bij alle bestaande hoofdstellen niet mogelijk. Zo ontwikkelde ik, uit pure frustratie, mijn eigen hoofdstellen-lijn. Na 1,5 jaar ontwerpen en testen, had ik eindelijk het hoofdstel wat ik wilde en kwam de productie op gang. Dat is nu 3 jaar geleden. Hierna volgden de singels en… hier stopt het niet; er is nog veel meer in ontwikkeling!

Het 2Fit-Team

Naast Karin bestaat het 2Fit-team uit onderstaande specialisten met ieder hun eigen expertise. Samen lossen we de puzzel op!
Onze filosofie

Wij stellen hoge doelen

De oplossing is niet een anatomisch hoofdstel en singel... maar een AANGEMETEN anatomisch hoofdstel en singel waarbij het paard duidelijk aangeeft wat goed zit en wat niet. En dat voel je als ruiter gelijk in de verbinding en beweging van je paard. En dat verschil is groot... Onze missie is om heel hippisch Nederland hiervan te overtuigen!

Wat we de bak mee in nemen

Onze expertise

Onze hoofdstellen en singels zijn gemaakt van de allerbeste kwaliteit leer én padding. De padding is misschien nog wel belangrijker als het leer. Dit comfort voel je gelijk als je onze producten in je hand hebt! Onderleggers spelen een belangrijke rol bij een optimale aanleuning en zijn een belangrijk onderdeel van 'de fit'. De onderleggers van 2FitHorses zijn speciaal ontwikkeld en verkrijgbaar voor onder de neusriem (hoge neusriem en lage neusriem) en onder het kopstuk. Deze onderleggers zorgen ervoor dat de druk achter de oren of achter de onderkaak optimaal en gelijkmatig verdeeld wordt. Zo kan het paard makkelijker nageven. Paarden ervaren het als prettig en het geeft de ruiter een meer stabiele en zachte verbinding tijdens het rijden. Qua bitten werken we met Neue Schule, Trust en Sprenger. Daarnaast hebben we de beschikking over een laser voor de behandeling van bijvoorbeeld kapotte mondhoeken, een teugeldrukmeter en zijn we thuis in medical taping.

Onze legacy

Shaping door educatie

2FitHorses biedt een volledige opleiding Biomechanisch Fitten aan waarmee je je specialiseert in aanleuning en beweging. Je leert naast biomechanisch fitten ook alles om mondhoek-, tong-, hals-, aanleuningsproblemen en lagenverandering op te lossen. Deze opleiding is te volgen zowel in het Nederlands als in het Engels. De duur van de opleiding is 1-1,5 jaar. Iedere maand zijn er 3 opleidingsdagen.

Ons Netwerk

Om het maximale uit jezelf en je paard als combinatie te halen, moet alles kloppen. Van hoefsmid tot tandarts om maar wat voorbeelden te noemen. Bij het oplossen van een probleem geldt dit des te meer; dan is het als het ware een puzzel om op te lossen. In mijn netwerk zitten deskundige mensen die ik inmiddels goed ken en waar ik graag mee samenwerk.

Puzzel

Klik op naastgelegen puzzelstukjes voor meer informatie.

Puzzel
Fysiotherapie Tandarts Zadelmaker Veterinair Homeo-pathie Craniosacraal-therapie Ruiter-begeleiding

Fysiotherapie

Charlotte de Bruyne
+31 6 18057316

Tunna Morrien
+31 6 50213898

Morgan Lashley
+31 6 14167262

Tandarts

DA praktijk Krommerijnstreek
Jan Kroes
+31 30 6011238
www.dapkrommerijnstreek.nl

Zadelmaker

Jolanda van der Leenden
+31 6 23139686
www.zin-tuig.nl

Veterinair

Sporthorse Medical Diagnostic Centre
+31 412 745500
www.sporthorsemdc.com

Homeo-pathie

Craniosacraal-therapie

Ruiter-begeleiding

FlexChair
Nicole van Dantzig
+31 6 24602102
www.ncsah.nl/docenten/nicolien-van-danzig/

Ruitervoorkeur
Suzanne Heemskerk
+31 6 22434498
www.ruitervoorkeuren.nl

Waar wij van zijn

Anatomische hoofdstellen aanmeten 0
Anatomische singels aanmeten 0
Opleiding Biomechanisch Fitten 0
Paard & Ruiter in verbinding brengen 😉 0