2Fit-Consult

Middels een 2Fit-Consult bieden we een totaaloplossing waarbij onze volledige expertise wordt ingezet om het paard optimaal te laten bewegen en eventuele problemen op te lossen.

Onze Gouden formule

Start

2FitHorses begint altijd blanco een paard eerst helemaal af te voelen. Van kop tot staart worden alle spieren, botstructuur en ligamenten nagekeken. We doen bewegingstestjes om een goed beeld te krijgen over wat afwijkend is of wat beperkt. Natuurlijk wordt ook het hoofd volledige nagekeken. Zo krijgen we een compleet beeld en kunnen we goed advies geven. Door alles zo uitgebreid na te kijken, vind je niet alleen de grote problemen, maar kan je ook gericht advies geven over de kleine verbeterpunten.

Nakijken

Het complete harnachement wordt volledig nagekeken. Door alle producten te checken kunnen we duidelijk in beeld brengen welke producten eventueel de bewegingsvrijheid van een paard kunnen belemmeren.

Analyse

We analyseren een paard altijd in beweging. Een paard wordt altijd eerst met zijn eigen producten volledig geanalyseerd in beweging. Met deze werkwijze kunnen wij een duidelijke analyse maken en de ruiter duidelijkheid geven. We kunnen zo heel zuiver terugkoppelen welke overeenkomsten er zijn vanuit de analyse op stand en de analyse in beweging.

Veranderen

Stap voor stap. Een hoofdstel bestaat uit 7 onderdelen die los van elkaar bekeken moeten worden. Als je 2 dingen tegelijk verandert, voel je wel verschil, maar kan je paard niet zuiver reageren. Door alles steeds onafhankelijk te veranderen met kleine verschillen, kan je echt tot op de kleinste details het perfectioneren!!

Voelen

Het paard kiest. Wij doen geen concessies; No way!! Jouw paard kiest en niemand anders. We gaan niet iets doen omdat wij denken dat dat beter is en we kiezen niet iets omdat we dat mooi vinden. Jouw paard laat je dat voelen in het rijden. En ja, dat is ook echt zichtbaar vanaf de zijkant. Hoe klein de verschillen ook zijn, een paard weet heel goed wat voor hem/haar perfect is.

Puzzel

Wij maken de puzzel graag compleet. We analyseren het gehele paard en waar nodig sturen we je door naar specialisten om jouw puzzel compleet te krijgen. Want zeg nou eerlijk, twijfel is de slechtste leermeester. Daarom helpen wij jou graag alle antwoorden te vinden.

TRENS HOOFDSTEL

Perfectie Tot In De Puntjes

Bij een 2Fit-consult gaan we samen in de verfijning perfectie zoeken. Tijdens het consult beginnen we met het paard op de poetsplaats helemaal na te kijken/voelen. Vervolgens rij jij je paard met je eigen hoofdstel om te zien hoe je paard beweegt en waar blokkades zitten. Dit nemen we als uitgangspunt. Als dit goed in kaart is gebracht, zullen wij stap voor stap alles gaan uittesten: kopstuk, neusriem, drukverdelers en ook het bit. Alles stap voor stap terwijl jij rijdt, zodat jij direct alle veranderingen ook goed kunt voelen in het rijden. Wij kijken vanaf de kant mee en beoordelen wat er biomechanisch verandert in het lichaam. Zo kunnen wij samen alles afstemmen voor een optimaal resultaat. Middels ons 2FitDesign-systeem is ons hoofdstel eventueel op te delen in onderdelen die je nodig hebt gecombineerd met bruikbare onderdelen van je eigen hoofdstel. Prijsindicatie: Trens hoofdstel volledig is €380,- | Eventueel teugels €90,- | 2Fit-consult voor een trens hoofdstel is €199,-.

STANG & TRENS HOOFDSTEL

Klaar voor de overstap!

Zodra de klasse Z nadert, komt ook het rijden met stang en trens in beeld. Vooral als je nog weinig ervaring hebt, is het kiezen van de juiste bitten en deze ook nog goed inhangen een hele opgave. We kunnen niet genoeg benadrukken dat stang en trens géén oplossing is voor rijtechnische problemen! Ook hier starten we de fitting met het nakijken en afvoelen van het gehele paard. Dat wordt bekeken in flexie, extensie en in beweging. Als uitgangspunt bij het fitten van een stang en trens hoofdstel, wordt altijd het trenshoofdstel en bit genomen waar het paard mee gereden wordt. Vervolgens worden stap voor stap hoofdstelonderdelen of bitten gewisseld. Naast de bitten en kopstukken, wordt er ook gekeken naar verschillende vormen van neusriemen en onderleggers voor onder het hoofdstel. Als dit helemaal klopt is het tijd voor de volgende stap: het uitmeten van de stang. Als je paard op trens goed loopt en je hebt de juiste stang op de juiste ophanging erbij, dan zal je paard als het goed is net zo fijn weglopen. Als je graag op stang en trens wilt rijden, zorg dan dat je het goed doet. Wij helpen jou daar graag bij! Prijsindicatie: Stang&Trens hoofdstel volledig is €430,- | Eventueel teugels €90,- | Eventueel stangteugels €85,- | 2Fit-consult voor een Stang&Trens hoofdstel is €229,-.

Mocht je meer willen lezen over onze filosofie en werkwijze lees dan dit artikel uit de Dressuur.

ONDERLEGGER

Kussentjes

Een hoofdstel heeft een directe inwerking (drukverdeling) op het C0-C1 (occiput/achterhoofd – atlas/eerste wervel) en neus. Veel paarden hebben baat bij een onderlegger zodat de druk van het hoofdstel door de onderlegger nog meer gelijkmatig verdeeld wordt. Prijsindicatie: Small €24,50 | Medium €29,50 | Large €34,50 | Head €34,50.

SINGEL

Kwestie van drukverdeling

Een singel heeft een directe inwerking (drukverdeling) op het borstbeen en de spieren daaromheen. Als we praten over gedragenheid, speelt het liften van het borstbeen daar een grote rol in. 2FitHorses ontwikkelde juist daarom een speciale productlijn bestaande uit verschillende typen singels, gemaakt van uitermate zacht leer om zo de biomechanische gedragenheid te optimaliseren. Alle singels zijn anatomisch gevormd en geven extra bewegingsvrijheid aan het voorbeen. Het is onze taak om uit te vinden welke type druk jouw paard wil om zo een correcte aanspanning te maken. Prijsindicatie: Verkrijgbaar in de maten 22, 24, 26, 28 en 30 voor €285,-.

Nog niet overtuigd?

Lees hier de ervaringen van klanten die u voor gingen of...

Over 2FitHorses

Karin kwam 2 jaar geleden naar mij om een trens hoofdstel aan te meten. Ik had wel eens gehoord van bitfitting, maar wat Karin doet moet je zelf ervaren. In tegenstelling tot wat velen denken is het zoveel meer dan alleen een bitje wisselen. Met Karin haar expertise, oog voor detail en streven naar perfectie haalt ze het optimale uit elke combinatie. Zo ook bij mij en Fermani, haar expertise heeft mij gebracht tot de combinatie die ik nu vorm met mijn paard. Karin heeft mijn paard, met haar producten in zowel houding, gedragenheid en beweging totaal veranderd! Dit is dan ook de reden dat ik naast mijn trens ook mijn stang & trens én singel door Karin heb laten aanmeten. Een goed harnachement wat jouw paard perfect past maakt echt het verschil. Want elk paard is uniek en zo ook de producten van Karin. Nogmaals het is niet in woorden uit te leggen, je moet het ervaren.

Rowan

Over 2FitHorses

Ik werkte nog maar kort bij Stal Brons toen ik Karin ontmoette. Karin is iemand die oog heeft voor detail en perfectionistisch kijkt naar wat jij en vooral het paard nodig hebben. Mijn paard had al een langere tijd een open mondhoek, ik was radeloos.. alles geprobeerd.. Totdat ik Karin ontmoette en zij vertelde dat zij Ivy kon helpen aan de hand van laseren 2x in de week. Tevens stond zij altijd klaar met advies over de helende mondhoeken, het had tijd nodig en stelde mij gerust door te zeggen dat het echt goed kwam. Hier had ze volkomen gelijk in! Ook bij het aanmeten van een stang en trens hoofdstel neemt zij de tijd en zorg voor je paard wat absoluut nodig is bij mijn gevoelige paard. Ik heb zoveel profijt van het perfect aangemeten hoofdstel tijdens mijn trainingen en wedstrijden dat ik ook een trens hoofdstel heb aangeschaft. Maar toen zij hoofdstellen had ontworpen met rosé gespen heb ik een nieuw stang en trens hoofdstel gekozen en dit keer met rosé kleurige frontriem en rosé gespen! Ik ben zo verliefd op dit hoofdstel, staat zo prachtig! Echt perfect en om het plaatje nog completer te maken heeft Karin aan de hand van mijn wedstrijd outfit een frontriem ontworpen en laten maken die perfect matcht met mij en mijn paard. Karin ontwerpt ook singels en omdat ik zo enthousiast ben over haar hoofdstellen wilde ik ook een singel en wauw wat een verschil een singel kon maken (natuurlijk wel met rosé gespen ?). Ik kan wel zeggen dat ik ontzettend tevreden en enthousiast ben over Karin/2FitHorses. Ze werkt met fantastisch mooie materialen van hoge kwaliteit en levert topservice! Ik wacht met smart af wat Karin nog meer voor moois gaat ontwerpen ?.

Lieve

Over 2FitHorses

Anderhalf jaar geleden voor het eerst kennisgemaakt met 2FitHorses. Mijn merrie kwam uit een langdurige blessure en we waren eindelijk weer een beetje op niveau (ZZlicht). Op advies van mijn instructrice laten bitfitten en ik wist niet wat ik meemaakte. Wat een positief verschil kon Karin me laten voelen met een aangepast hoofdstel en bit. Paarden kunnen niet praten, maar toch vertelde mijn merrie heel duidelijk wat ze wel en niet prettig vond. Hetzelfde verhaal hadden we een poos later met de singel. Ook daarin liet de merrie weer duidelijk merken wat ze wel en niet fijn vond. We hebben fijn kunnen doortrainen en inmiddels de overstap gemaakt naar het ZZzwaar. Heel veel puzzelstukjes liggen al op hun plaats maar we zijn er nog niet. Mijn merrie is absoluut geen dressuurpaard om te zien (springen gefokt) en ze heeft 3 gewone gangen. Ze is wel heel werkwillig, lichamelijk in staat om het werk aan te kunnen en ze wil er altijd voor gaan. Het voelt voor mij dan ook als een verplichting naar haar toe om alles zo goed mogelijk aan te pakken. Wederom in overleg met mijn instructrice Karin laten komen voor een Stang en Trens bitfitsessie. Puur om te kijken of we daarmee weer een puzzelstukje op de plek konden krijgen, zodat het werk net wat makkelijker gaat worden en we met meer overtuiging de ring in kunnen rijden. Het was de perfecte timing, de stang en trens geven veel meerwaarde. Meer stabiliteit in de aanleuning, daardoor een stiller zittende amazone en een paard dat veel meer aan elkaar komt, waardoor de oefeningen dus ook veel makkelijker gaan. Ikzelf ben een perfectionist maar ook een twijfelkont. Als ik een nieuw bit of singel koop, blijf ik altijd aan het twijfelen. Hangt het bit wel op de goede hoogte, is het wel de goeie maat, moet de neusriem nu strakker of losser? Is dit wel de fijnste singel? Nu Karin alles aangemeten heeft, ben ik verlost van alle twijfel. Zij heeft zoveel kennis dat ik geen moment meer twijfel aan het harnachement en of het wel prettig is voor mijn merrie. Samen met mijn instructrice en dankzij Karin gaan wij vol vertrouwen de wedstrijden tegemoet!!

Patricia

Over 2FitHorses

2FitHorses is een echte aanvulling op het management rondom je paard! Je wil met rijden altijd dat alles klopt: je zadel, je hoofdstel & je bitten! En voor die laatste twee hebben wij Karin Toetenel. Karin kan echt net dat laatste beetje verschil maken tussen goud & zilver. Door Karin is de communicatie met mijn paarden zoveel beter geworden, zij blij ik blij! Buiten het feit dat Karin fantastisch is in haar werk is het ook een geweldig persoon. Karin is perfectionistisch, neemt de tijd voor je & staat 24/7 voor je klaar. Dat alles maakt dat ik Karin Toetenel & 2FitHorses niet meer kan missen! Bedankt Karin.

Jeroen

Over 2FitHorses

Mijn paard loopt echt het beste met jullie hoofdstellen!  Eigenwijs ander merk geprobeerd. Was vreselijk (vond mijn paard ) en ik dus ook ?. Ik laat me niet meer verrassen. Ik bel voortaan bij een nieuw paard, scheelt een hoop ellende! 

Isabelle

Over 2FitHorses

Puur hetgeen waar 2FitHorses voor staat en wat ervoor zorgt dat dit bedrijf en haar werkwijze zo uniek maakt. Om te beginnen bij uniek. Elk individu is uniek en elk paard is uniek. Daarom is het zo belangrijk om te kijken wat er bij een paard past, of juist niet. Niet iedereen vindt namelijk dezelfde schoen lekker zitten en datzelfde geldt voor bitten, singels en hoofdstellen. Een hoofdstel bestaat daarbij zelfs uit meerdere onderdelen en elk onderdeel kan een ander gevoel of reactie geven. Dit is nou net het allermoeilijkste wat er is, een puzzel die soms oneindig lijkt. Soms weet je niet hoe je aan de puzzel moet beginnen en soms weet je niet waar de laatste stukjes passend worden. 2FitHorses is gespecialiseerd in puzzelen. Elk individueel puzzelstukje zal onder de loep worden genomen om te streven naar het best haalbare resultaat. Voor specialisatie is veel kennis nodig. Zo ook over biomechanica, want als jij de hele dag oncomfortabel loopt, ga je compenseren en vanuit compensatie kunnen blessures ontstaan. Juist hetgeen wat we niet willen. 2FitHorses heeft hierom diverse kopstukken, neusriemen en singels ontwikkeld. Naast het werken met de bewezen merken van bitten, zorgt juist de blik op elk individueel stukje dat de puzzel compleet wordt.

Julia

Over 2FitHorses

Was echt al super blij met jullie producten, echt een ander paard, in de positieve zin van het woord. Nooit geweten dat de vorm van een hoofdstel achter de oren zoveel invloed heeft. Dank je wel voor de goede service!! En ik meen het echt, ik wist niet dat een hoofdstel en bit zo’n verschil kon maken. Ook wel of geen kin bontje, wat een verschil. En ik kan alleen maar zeggen: mijn complimenten!!

Yvonne