Masterclass 'Bitten & Hoofdstellen'

Een hoofdstel dat verkeerd zit en/of een bit wat niet goed past belemmeren je paard in zijn bewegingen. Doe je een hoofdstel structureel verkeerd om of stel je het verkeerd af, dan heb je een grote kans op wondjes of zelfs blessures. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Hoe je het wel goed doet, leg ik je in deze Masterclass uit!

De juiste benodigdheden zijn belangrijk voor je paard, maar daar komt bij dat je ze ook op de juiste manier moet gebruiken om een optimaal resultaat te realiseren. Daarom heb ik besloten deze Masterclass te geven, waarin ik je uitleg wanneer een hoofdstel correct hangt.

 

Deze Masterclass is voor iedereen die affiniteiten heeft met paarden en de verbinding tussen ruiter en paard, waarbij het paard de ruimte en vrijheid krijgt om optimaal te bewegen, wil verbeteren!

 

IN DEZE MASTERCLASS LEER JE ONDER ANDERE:

  • Hoe hangt een hoofdstel correct? Waar moet je op letten?
  • Wat verstaan we onder een anatomisch hoofdstel?
  • De neusriem, wat is hier nu eigenlijk de functie van?
  • Hoe vind je het juiste bit voor je paard?
  • Wat zijn de verschillen tussen een watertrens en een bustrens?
  • …en nog veel meer!

GEINTERESSEERD?

- Datum: 02 Februari
- Tijd: 19.30 – 21.30
- Kosten: €32.50
- Early bird tickets (aanschaf vóór 26 januari) €27,50
- Waar: Online!

Over 2FitHorses

De opleiding Biomechanisch-fitten van 2FitHorses is een breed georiënteerde opleiding waarbij we verder gekeken hebben dan alleen het onderwerp bitten. De gehele biomechanica van het paard komt aan bod, het skelet, spieren, pezen en gewrichten. Naast het grote stuk theorie wordt alles in de praktijk toegepast waardoor je snapt hoe dit je paard beïnvloedt. Je krijgt dan van diverse specialisten zoals een tandarts, dierenarts, chiropractor, voedingsdeskundige, zadelmaker, uitleg welke complicaties kunnen ontstaan en waar dat vandaan kan komen. Je leert te kijken naar een paard in zijn natuurlijke beweging en welke aanspanningen van spieren correct zijn. Een paard te voelen met je handen en onderscheid te voelen in aanspanning, verkleving of andere zaken die kunnen ontstaan door training, blessures of overcompensatie. Juist de brede kijk op alles is wat mij aanspreekt in de opleiding en kennis van Karin. Dat je een paard in zijn volledigheid beoordeelt en dat je leert samen te werken met diverse specialisten om een paard en ruiter verder te helpen. Ik ben Karin dankbaar voor alle kennis en ervaring die ik opgedaan heb tijdens en na de opleiding. Niet alleen om klanten maar ook mijn eigen paarden te helpen. Wat heel fijn is, dat als ik nu iets tegenkom waarover ik twijfel, ik altijd met Karin kan sparren om de klant op de juiste manier te helpen. Ze blijft je ondersteunen ook nadat je de opleiding hebt afgerond. Het is een pittige en zeer leerzame opleiding, ik denk dat het belangrijk is dat je een volledig focus hebt en je volle energie erin steekt. Dan zorg je voor een succesvol einde!

Joyce