2Fit-Box

Middels onze 2Fit-Box ga je zelf, met onze hulp op afstand, je hoofdstel en/of singel aanmeten.
TRENS HOOFDSTEL

Do It Yourself

Bij de 2Fit-Box kan je in je eigen vertrouwde omgeving, in je eigen tijd en tempo zelf alles uitmeten. Je ontvangt van ons een pakket waarin 3 kopstukken, 2 neusriemen en verschillende onderleggers zitten. Dit is niet het hoofdstel wat je houdt, maar waarmee we de juiste afstemming gaan zoeken. Wij kijken via foto's en video over je schouder mee en kunnen jou daardoor goed adviseren. Op deze manier kan je zelf ervaren dat je paard beter gaat bewegen door de fijnere pasvorm van ons unieke hoofdstel. Op het moment dat alles uitgemeten is stuur je het hoofdstel en andere onderdelen in dezelfde doos naar ons retour en aan de hand van de foto/video’s en ingevulde formulier stellen wij jouw perfect passend 2-Fit hoofdstel samen. Mocht je in een later stadium toch nog een 2Fit-consult wensen dan is dat tegen een gereduceerd tarief mogelijk. Prijsindicatie: Trens hoofdstel €355,- | 2Fit-consult op afstand €75,-.

Aan de slag!

Start

Je ontvangt een 2Fit-Box met daarin 3 verschillende kopstukken, 2 verschillende neusriemen, onderleggers en universele bakstukken en een frontriem.

Veranderen

Stap voor stap. Een hoofdstel bestaat uit 7 onderdelen die los van elkaar bekeken moeten worden. Als je 2 dingen tegelijk verandert, voel je wel verschil, maar kan je paard niet zuiver reageren. Door alles steeds onafhankelijk te veranderen met kleine verschillen, kan je echt tot op de kleinste details het perfectioneren!! In onze instructievideo en e-boek laten wij jou zien hoe je dit stap voor stap doet.

Meekijken

Doordat jij foto's maakt van je paard met het hoofdstel aan, en filmpjes dat je je paard rijdt in stap, draf en galop, kunnen wij meekijken op afstand. Wij kijken naar aanspanning, ontspanning en gedragenheid in beweging.

Voelen

Het paard kiest. Wij doen geen concessies; No way!! Jouw paard kiest en niemand anders. We gaan niet iets doen omdat wij denken dat dat beter is en we kiezen niet iets omdat we dat mooi vinden. Jouw paard laat je dat voelen in het rijden. En ja, dat is ook echt zichtbaar vanaf de zijkant en op film. Hoe klein de verschillen ook zijn, een paard weet heel goed wat voor hem/haar perfect is.

Klaar

Als we eruit zijn met welk kopstuk en neusriem jouw paard het fijnste loopt, stuur jij deze versie 'in-elkaar' met de overige onderdelen los in de doos retour naar ons. Op deze wijze hebben wij de maat en kunnen wij de 'universele' onderdelen vervangen met de juiste maat die jouw paard moet hebben om de kaak vrij te houden van druk. Op het formulier geef jij aan welke kleur leer je wilt en met welke kleur onderlegd, lak of juist geen lak, welke kleur gespen en frontriem. Wij stellen dan jouw maatwerk hoofdstel samen en sturen deze naar jou toe!

Puzzel

Wij maken de puzzel graag compleet. We analyseren het gehele paard en waar nodig sturen we je door naar specialisten om jouw puzzel compleet te krijgen. Want zeg nou eerlijk, twijfel is de slechtste leermeester. Daarom helpen wij jou graag alle antwoorden te vinden.

SINGEL

Passen en meten

Bij de 2Fit-Box kan je in je eigen vertrouwde omgeving, in je eigen tijd en tempo zelf alles uitmeten. Bij de singels is het uitgangspunt de maat van je eigen singel. Je ontvangt de 4 typen singels in de maat die jij wenst. Op deze manier kan je zelf ervaren bij welke singel je paard beter gaat bewegen door de fijnere pasvorm van onze singels. Op het moment dat alles uitgemeten is stuur je de 3 singels die het niet zijn geworden in dezelfde doos naar ons retour. De singels die wij in de Fit-Box uitlenen zijn zwart met metaalkleurige gespen. Als je een andere kleur wilt stuur je alle typen retour en sturen wij jou per omgaande de gewenste singel! Mocht je in een later stadium toch nog een 2Fit-consult wensen dan is dat tegen een gereduceerd tarief mogelijk. Prijsindicatie: Singel €269,- per stuk | 2Fit-consult op afstand €75,-.

Aan de slag!

Start

Je ontvangt een 2Fit-Box met daarin de 4 verschillende typen singels van de maat die jij wenst. Uitgangspunt is de maat van je huidige singel.

Veranderen

Stap voor stap. Als je 2 dingen tegelijk verandert, voel je wel verschil, maar kan je paard niet zuiver reageren. Belangrijk is dat je alleen de singel verandert en de verschillende maten test in dezelfde omstandigheden (dekje, hoofdstel etc.).

Meekijken

Doordat jij foto's maakt van je paard met de singel om, en filmpjes dat je je paard rijdt in stap, draf en galop, kunnen wij meekijken op afstand. Wij kijken naar aanspanning, ontspanning en gedragenheid in beweging.

Voelen

Het paard kiest. Wij doen geen concessies; No way!! Jouw paard kiest en niemand anders. We gaan niet iets doen omdat wij denken dat dat beter is en we kiezen niet iets omdat we dat mooi vinden. Jouw paard laat je dat voelen in het rijden. En ja, dat is ook echt zichtbaar vanaf de zijkant en op film. Hoe klein de verschillen ook zijn, een paard weet heel goed wat voor hem/haar perfect is.

Klaar

Als we eruit zijn met welke singel jouw paard het fijnste loopt, stuur jij de andere singels in de doos retour naar ons.

Puzzel

Wij maken de puzzel graag compleet. We analyseren het gehele paard en waar nodig sturen we je door naar specialisten om jouw puzzel compleet te krijgen. Want zeg nou eerlijk, twijfel is de slechtste leermeester. Daarom helpen wij jou graag alle antwoorden te vinden.

Nog niet overtuigd?

Lees hier de ervaringen van klanten die u voor gingen of...

Over 2FitHorses

Karin kwam 2 jaar geleden naar mij om een trens hoofdstel aan te meten. Ik had wel eens gehoord van bitfitting, maar wat Karin doet moet je zelf ervaren. In tegenstelling tot wat velen denken is het zoveel meer dan alleen een bitje wisselen. Met Karin haar expertise, oog voor detail en streven naar perfectie haalt ze het optimale uit elke combinatie. Zo ook bij mij en Fermani, haar expertise heeft mij gebracht tot de combinatie die ik nu vorm met mijn paard. Karin heeft mijn paard, met haar producten in zowel houding, gedragenheid en beweging totaal veranderd! Dit is dan ook de reden dat ik naast mijn trens ook mijn stang & trens én singel door Karin heb laten aanmeten. Een goed harnachement wat jouw paard perfect past maakt echt het verschil. Want elk paard is uniek en zo ook de producten van Karin. Nogmaals het is niet in woorden uit te leggen, je moet het ervaren.

Rowan

Over 2FitHorses

Ik werkte nog maar kort bij Stal Brons toen ik Karin ontmoette. Karin is iemand die oog heeft voor detail en perfectionistisch kijkt naar wat jij en vooral het paard nodig hebben. Mijn paard had al een langere tijd een open mondhoek, ik was radeloos.. alles geprobeerd.. Totdat ik Karin ontmoette en zij vertelde dat zij Ivy kon helpen aan de hand van laseren 2x in de week. Tevens stond zij altijd klaar met advies over de helende mondhoeken, het had tijd nodig en stelde mij gerust door te zeggen dat het echt goed kwam. Hier had ze volkomen gelijk in! Ook bij het aanmeten van een stang en trens hoofdstel neemt zij de tijd en zorg voor je paard wat absoluut nodig is bij mijn gevoelige paard. Ik heb zoveel profijt van het perfect aangemeten hoofdstel tijdens mijn trainingen en wedstrijden dat ik ook een trens hoofdstel heb aangeschaft. Maar toen zij hoofdstellen had ontworpen met rosé gespen heb ik een nieuw stang en trens hoofdstel gekozen en dit keer met rosé kleurige frontriem en rosé gespen! Ik ben zo verliefd op dit hoofdstel, staat zo prachtig! Echt perfect en om het plaatje nog completer te maken heeft Karin aan de hand van mijn wedstrijd outfit een frontriem ontworpen en laten maken die perfect matcht met mij en mijn paard. Karin ontwerpt ook singels en omdat ik zo enthousiast ben over haar hoofdstellen wilde ik ook een singel en wauw wat een verschil een singel kon maken (natuurlijk wel met rosé gespen ?). Ik kan wel zeggen dat ik ontzettend tevreden en enthousiast ben over Karin/2FitHorses. Ze werkt met fantastisch mooie materialen van hoge kwaliteit en levert topservice! Ik wacht met smart af wat Karin nog meer voor moois gaat ontwerpen ?.

Lieve

Over 2FitHorses

Anderhalf jaar geleden voor het eerst kennisgemaakt met 2FitHorses. Mijn merrie kwam uit een langdurige blessure en we waren eindelijk weer een beetje op niveau (ZZlicht). Op advies van mijn instructrice laten bitfitten en ik wist niet wat ik meemaakte. Wat een positief verschil kon Karin me laten voelen met een aangepast hoofdstel en bit. Paarden kunnen niet praten, maar toch vertelde mijn merrie heel duidelijk wat ze wel en niet prettig vond. Hetzelfde verhaal hadden we een poos later met de singel. Ook daarin liet de merrie weer duidelijk merken wat ze wel en niet fijn vond. We hebben fijn kunnen doortrainen en inmiddels de overstap gemaakt naar het ZZzwaar. Heel veel puzzelstukjes liggen al op hun plaats maar we zijn er nog niet. Mijn merrie is absoluut geen dressuurpaard om te zien (springen gefokt) en ze heeft 3 gewone gangen. Ze is wel heel werkwillig, lichamelijk in staat om het werk aan te kunnen en ze wil er altijd voor gaan. Het voelt voor mij dan ook als een verplichting naar haar toe om alles zo goed mogelijk aan te pakken. Wederom in overleg met mijn instructrice Karin laten komen voor een Stang en Trens bitfitsessie. Puur om te kijken of we daarmee weer een puzzelstukje op de plek konden krijgen, zodat het werk net wat makkelijker gaat worden en we met meer overtuiging de ring in kunnen rijden. Het was de perfecte timing, de stang en trens geven veel meerwaarde. Meer stabiliteit in de aanleuning, daardoor een stiller zittende amazone en een paard dat veel meer aan elkaar komt, waardoor de oefeningen dus ook veel makkelijker gaan. Ikzelf ben een perfectionist maar ook een twijfelkont. Als ik een nieuw bit of singel koop, blijf ik altijd aan het twijfelen. Hangt het bit wel op de goede hoogte, is het wel de goeie maat, moet de neusriem nu strakker of losser? Is dit wel de fijnste singel? Nu Karin alles aangemeten heeft, ben ik verlost van alle twijfel. Zij heeft zoveel kennis dat ik geen moment meer twijfel aan het harnachement en of het wel prettig is voor mijn merrie. Samen met mijn instructrice en dankzij Karin gaan wij vol vertrouwen de wedstrijden tegemoet!!

Patricia

Over 2FitHorses

2FitHorses is een echte aanvulling op het management rondom je paard! Je wil met rijden altijd dat alles klopt: je zadel, je hoofdstel & je bitten! En voor die laatste twee hebben wij Karin Toetenel. Karin kan echt net dat laatste beetje verschil maken tussen goud & zilver. Door Karin is de communicatie met mijn paarden zoveel beter geworden, zij blij ik blij! Buiten het feit dat Karin fantastisch is in haar werk is het ook een geweldig persoon. Karin is perfectionistisch, neemt de tijd voor je & staat 24/7 voor je klaar. Dat alles maakt dat ik Karin Toetenel & 2FitHorses niet meer kan missen! Bedankt Karin.

Jeroen

Over 2FitHorses

Mijn paard loopt echt het beste met jullie hoofdstellen!  Eigenwijs ander merk geprobeerd. Was vreselijk (vond mijn paard ) en ik dus ook ?. Ik laat me niet meer verrassen. Ik bel voortaan bij een nieuw paard, scheelt een hoop ellende! 

Isabelle

Over 2FitHorses

Puur hetgeen waar 2FitHorses voor staat en wat ervoor zorgt dat dit bedrijf en haar werkwijze zo uniek maakt. Om te beginnen bij uniek. Elk individu is uniek en elk paard is uniek. Daarom is het zo belangrijk om te kijken wat er bij een paard past, of juist niet. Niet iedereen vindt namelijk dezelfde schoen lekker zitten en datzelfde geldt voor bitten, singels en hoofdstellen. Een hoofdstel bestaat daarbij zelfs uit meerdere onderdelen en elk onderdeel kan een ander gevoel of reactie geven. Dit is nou net het allermoeilijkste wat er is, een puzzel die soms oneindig lijkt. Soms weet je niet hoe je aan de puzzel moet beginnen en soms weet je niet waar de laatste stukjes passend worden. 2FitHorses is gespecialiseerd in puzzelen. Elk individueel puzzelstukje zal onder de loep worden genomen om te streven naar het best haalbare resultaat. Voor specialisatie is veel kennis nodig. Zo ook over biomechanica, want als jij de hele dag oncomfortabel loopt, ga je compenseren en vanuit compensatie kunnen blessures ontstaan. Juist hetgeen wat we niet willen. 2FitHorses heeft hierom diverse kopstukken, neusriemen en singels ontwikkeld. Naast het werken met de bewezen merken van bitten, zorgt juist de blik op elk individueel stukje dat de puzzel compleet wordt.

Julia

Over 2FitHorses

Was echt al super blij met jullie producten, echt een ander paard, in de positieve zin van het woord. Nooit geweten dat de vorm van een hoofdstel achter de oren zoveel invloed heeft. Dank je wel voor de goede service!! En ik meen het echt, ik wist niet dat een hoofdstel en bit zo’n verschil kon maken. Ook wel of geen kin bontje, wat een verschil. En ik kan alleen maar zeggen: mijn complimenten!!

Yvonne